Αρχική σελίδα Εξόρμηση των ιδεών
Εξόρμηση των Ιδεών
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Α.ΚΟΙ.Σ.ΔΑ.

Η Ερύμανθος Α.Μ.Κ.Ε. έχει ως στόχο να αναπτύξει την καλλιέργεια αρωματικών φυτών στο πλαίσιο του προγράμματος Α.ΚΟΙ.Σ.ΔΑ. Τα αρωματικά φυτά Η αυτοφυής χλωρίδα της Ελλάδας είναι από τις πλουσιότερες της Μεσογείου και των Βαλκανίων, στην χλωρίδα της Ελλάδας έχουν καταγραφεί 6.000 είδη. Από τα οποία 500-600 είναι αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και περισσότερα από 200 παρουσιάζουν εμπορικό ενδιαφέρον. Τα σημαντικότερα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά στην Ελλάδα είναι: η ρίγανη, ο βασιλικός, ο μάραθος, ο κρόκος, το φασκόμηλο, το θυμάρι, η λεβάντα, το χαμομήλι και το δίκταμο. Η Ελλάδα είναι η 3η σε βιοποικιλότητα χώρα στον πλανήτη και είναι κατάλληλη για την ανάπτυξη των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών λόγω των ιδανικών εδαφοκλιματικών συνθήκών που διαθέτει. Επίσης, τα φαρμακευτικά φυτά μπορούν να καλλιεργηθούν σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τέτοιες εκτάσεις υπάρχουν πολλές στη χώρα μας (περίπου το 44% της συνολικά καλλιεργήσιμης γης) στην οποία υπάρχει η δυνατότητα εκμετάλλευσής τους, προκειμένου να αποτελέσουν ένα σοβαρό συμπληρωματικό εισόδημα για τους κατοίκους της υπαίθρου.

Περισσότερα...
 
Το κατεστημένο και οι Παπανδρέου

Είναι αλήθεια ότι το ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ πάντοτε πολεμούσε τους Παπανδρέου...

Τα έβαλε κάποτε με τον Γέρο της Δημοκρατίας κι όταν είδε τελικά ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου θα κέρδιζε τις εκλογές με θρίαμβο, έκαναν τη δικτατορία. Και για να εξαφανίσουν τον Γέρο αλλά και γιαν αεξουδετερώσουν τον Ανδρέα. Ο Λαός πέρασε από τα Καυδιανά δίκρανα για μια εφταετία. Ηρθε η μεταπολίτευση, κέρδισε η Δεξιά με τον Καραμανλή, αυτόν τον άθλιο πατέρα της βίας και της νοθείας, του δεξιού παρακράτους, του αστυνομικού κράτους.

Κάποια στιγμή τα πράγματα άλλαξαν και ο ΑΝΔΡΕΑΣ μας έδειξε πώς είμαστε σαν Λαός άξιος να ζήσουμε καλύτερες μέρες. Του στήσανε άπειρες παγίδες και φτάσανε στο σημείο να τον παραπέμψουν στο Ειδικό Δικαστήριο. Η Δεξιά, το επιχειρηματικό και

Περισσότερα...
 
Η στρέβλωση της αλήθειας και η βιασύνη για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ
Είναι παροιμιώδης και θα μείνει στην ιστορία ως μνημείο της φαυλότητας η στρέβλωση της αλήθειας και η αντιφατικότητα των επιχειρημάτων με την οποία παρουσιάζουν τα γεγονότα πριν και μετά την 26η Οκτωβρίου τα περισσότερα εκδοτικά συγκροτήματα στη χώρα μας.

Την πρώτη βδομάδα τα περισσότερα παρουσιάζουν το μνημόνιο ΙΙ ως καταστροφή για τη χώρα μας με σύσσωμη την αντιπολίτευση και όταν ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε την πρωτοβουλία για δημοψήφισμα – να αποφασίσει ο λαός για αυτό που θέλει - άρχισαν ομοβροντία εναντίον του με τόσους χαρακτηρισμούς και ύβρεις ότι κινδύνευε το μέλλον της χώρας.

Περισσότερα...
 
Υποταγή στη «μιντιοκρατία»η παραμονή στη Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία

« Ιστορικός συμβιβασμός στο ΠΑΣΟΚ… η ρήξη και διάσπαση

« Ποιον ωφελεί η βιασύνη στην αλλαγή ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ

« Γιατί δεν μπορούν να παραδοθούν όλοι και όλα για τη διάσωση της καταρρέουσας μιντιοκρατίας

 

Ο «τύπος»και γενικότερα τα μίντια εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων είναι ήδη μια χρεοκοπημένη κατάσταση στην Ελλάδα. Η κρίση που διέρχονται αναλογικά είναι πιο ριζική και πιο βαθιά από αυτή που περνάει στο συνολό της η Ελληνική οικονομία και τα κόμματα. Πολλά από αυτά τα «μέσα»βρίσκονται σε αδιέξοδο χωρίς ελπίδα «φούσκες» στην φαυλότητα και στον κρατικό παρασιτισμό.Για αυτό άλλωστε και κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα εκδοτικά συγκροτήματα. Στα πρόθυρα λοιπόν της χρεοκοπίας των εν λόγω «μέσων» και ενώ κάποιοι ζητούν νέα θαλασσοδάνεια έχουν το θράσος να θέλουν να υπαγορεύσουν πολιτικές για την χώρα και το χειρότερο να επιβάλουν ως πρωταγωνιστές πολιτικά πρόσωπα φερέφωνά τους.

Περισσότερα...
 
Γιατί ο ξένος τύπος επευφημεί τον Παπανδρέου....
.... την ώρα που εγχώριος θέλει να τον τελειώσει;

Εκ διαμέτρου αντίθετος εμφανίζεται ο ξένος τύπος στην εκτίμηση της πολιτικής προσφοράς του Γ. Παπανδρέου για τη χώρα. Την ίδια στιγμή που ο ελληνικός τύπος προδιαγράφει το πολιτικό του τέλος και ζητά την άμεση αποπομπή του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με το πρόσχημα της διάσωσης της παράταξης και της διευκόλυνσης της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο ξένος τύπος επεφημεί το Γ.Παπανδρέου.

Μεγάλες εφημερίδες σε Ευρώπη και ΗΠΑ από την πρώτη στιγμή της αποχωρησής του από την Πρωθυπουργία δίνουν μια άλλη

Περισσότερα...
 
Η «καραμέλα» της μετανάστευσης
του Νίκου Λαγκαδινού
25 Νοεμβρίου 2011

 

Ακούω νέα παιδιά να πιπιλάνε την ίδια καραμέλα, ότι η ίδια τους η χώρα τα διώχνει για να πάρουν το δρόμο της... ξενιτιάς! Προσέξτε: Εχω τέσσερα αδέρφια που σε δίσεκτα χρόνια φύγανε και πλέον είναι "Ελληνοαυστραλοί". Είναι καλά, έχουν τις δουλειές τους, τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους, τώρα και τα εγγόνια τους... Αλλά, πονάνε την πατρίδα. Κι αυτό δεν είναι απλώς μια κουβέντα. Εχει βάσανα, καημούς, πόνο. Και για μας φυσικά που μείναμε εδώ.

Εγώ προσωπικά, παρότι πήγα στη Γαλλία και πέρασα κάμποσο καιρό εκεί, δεν διανοήθηκα να εγκατασταθώ στο Παρίσι -

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 5