Αρχική σελίδα Πολιτικός Διάλογος
Πολιτικός Διάλογος
Γιώργο, σε παρακαλώ ενημέρωσε τον κ. Πρετεντέρη...

του Νίκου Λαγκαδινού
11 Δεκεμβρίου 2011

 

... αν θα είσαι εσύ ο αρχηγός!

Πρετεντέρης: "Είµαστε ήδη δύο µήνες πριν από την προεκλογική περίοδο και ακόµη δεν ξέρουµε ούτε µε ποιον, ούτε πώς θα πάει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές..." Ολοι γνωρίζουμε το θλιβερό ρόλο που έχει διαδραματίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης στην αντιμετώπιση της πολιτικής αλλά και του ίδιου, προσωπικά, του Γιώργου Παπανδρέου. Αποτέλεσε ίσως την αιχμή της πολεμικής όλων εκείνων που θέλουν τονΠαπανδρέου ΕΞΩ από την πολιτική ζωή της χώρας. Δεν μ' ενδιαφέρει αν εκφράζει τις απόψεις του ή τις απόψεις κάποιων άλλων ή ακόμη και αν ασκεί τη συγκεκριμένη "δημοσιογραφική" τακτική εκτελώντας τις επιθυμίες του θείου του ή της θείας του.

Περισσότερα...
 
"Εμετρήθησαν, εζυγίσθησαν και ευρέθησαν ελλιπείς..."


του Νίκου Λαγκαδινού
20 Δεκεμβρίου 2001

 

Πριν μιλήσουν και εκφράσουν τους μύχιους ή ήδη εκπεφρασμένους πόθους τους οι πολιτικοί που αξιοποιήθηκαν από τον Γιώργο Παπανδρέου στα υπουργικά αξιώματα, θα έπρεπε να κάνουν την αυτοκριτική τους, να μας πουν τι έκαναν, ποιο είναι το έργο που πραγματοποίησαν στη διάρκεια της υπουργικής θητείας τους.

Και μόνο το γεγονός ότι τα βιβλία των μαθητών δεν έφτασαν ακόμη στα χέρια τους, ενώ έχουμε φτάσει στα Χριστούγεννα, η Αννα Διαμαντοπούλου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί για να πάει οριστικά και δια παντός στο σπίτι της. Αλλωστε βρίσκεται πάρα πολλά χρόνια στο κουρμπέτι, θα πρέπει να έχει χορτάσει από αξιώματα και φυσικά έχει στερέψει από ιδέες.

Περισσότερα...
 
Ο Παπανδρέου μοιράζει τα χαρτιά!

του Νίκου Λαγκαδινού

 

 Όσο και να χτυπιούνται οι φιλόδοξοι και επίδοξοι αρχηγοί, στο ΠΑΣΟΚ τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο όπως δείχνουν τα πράγματα θα τον έχει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αν και δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, ο καιρός που είναι σύμμαχός του θα δείξει σύντομα ότι οι άλλοι που καιροφυλακτούν να του αρπάξουν την καρέκλα, θα πάνε για… βρούβες! Ήδη ο Χρυσοχοϊδης έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία, αφού βγήκε να κατηγορήσει τον Παπανδρέου και να του φορτώσει και τις αμαρτίες όλων των άλλων. Ο λαός δεν είναι τόσο ηλίθιος για να πιστέψει τις παπαριές του Χρυσοχοϊδης, που αν είχε λίγη τσίπα, θα είχε παραιτηθεί και από υπουργός και από το ΠΑΣΟΚ. Δεν έχει καταλάβει ότι η πλειοψηφία αυτή τη στιγμή των Πασόκων είναι με τον

Περισσότερα...
 
Το συγκρότημα Λαμπράκη

του Νίκου Λαγκαδινού

 

Το συγκρότημα Λαμπράκη (δηλαδή ο Ψυχάρης) έχει χάσει τον μπούσουλα. Αδυνατεί να διακρίνει τις εξελίξεις. Επιχειρεί με κάθε τρόπο να τις δημιουργήσει, να τις κουλαντρίσει, να κατευθύνει τις επιθυμίες του αναγνωστικού κοινού... Δέν είναι εύκολο. Αλλά προσπαθεί και δεν μπορεί να με πείσει κανείς ότι επιτρέπει στους συντάκτες του να γράφουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι. Δεν γίνεται να είναι μισθοδοτούμενοι και να κάνουν του κεφαλιού τους.

Καθημερινά δημοσιεύονται είτε στα "Νέα" είτε στο κυριακάτικο "Βήμα" είτε στο διαδικτυακό, "γνώμες" που κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες να μουντζουρώσουν το πρόσωπο του Παπανδρέου.

Περισσότερα...
 
Παπανδρέου μιντιακά συμφέροντα και Δελφίνοι

ποιος πιστεύει τα μίντια ποιος τον Παπανδρέου και ποιος πιστεύει τον Ψυχάρη..

Η μετωπική σύγκρουση Παπανδρέου- Ψυχάρη όπως αναδείχθηκε μέσα από την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Πασοκ στις 4-1-2011 προδιαγράφει όλη την διαμάχη και την κυρίαρχη αντίθεση που θα ακολουθήσει στις πολιτικές εξελίξεις για την διαδοχή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ αρχής γενομένης από την συνεδρίαση του εθνικού Συμβουλίου 14-15 Ιανουαρίου.

Σε αυτό το πεδίο θα δοθεί πλέον η καθοριστική πολιτικοιδεολογική μάχη με το απλουστευμένο δίλλημα της ανεξαρτησίας της πολιτικής απο τα διαπλεκόμενα εκδοτικά συμφέροντα η την υποταγή της σε αυτά..

Περισσότερα...
 
Το δημοψήφισμα και η ρήξη με τα ψευδοδιλλήματα της πολιτικής υποκρισίας

Του Βασίλη Τακτικού
2 Δεκεμβρίου 2001

Η πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα ακόμα και στη χειρότερη περίπτωση να μην πάρει ψήφο εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός θα έχει θέσει ένα θεμελιώδες ιστορικό ερώτημα που «ξεμασκαρεύει» ολόκληρο το πολιτικό και μιντιακό σύστημα, αποκαλύπτοντας έτσι τον παραλογισμό και τις αντιφάσεις ενός ολόκληρου παρασιτικού πολιτικού συστήματος που έχει αιχμαλωτίσει τη χώρα με την διγλωσσία.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 6 από 8