Αρχική σελίδα Πολιτικός Διάλογος
Πολιτικός Διάλογος
Σούπερ υποδοχή και αυτοκριτική


Ενθουσιασμός για τον Γιώργο στα συνέδρια του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και των Πρασίνων της Γερμανίας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γιώργος Χρ. Παπαχρηστος

Εξω πάει καλά ο Γιώργος Παπανδρέου και αυτό αποδείχθηκε την Παρασκευή τόσο στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος όσο και (κυρίως) στο Συνέδριο των Πρασίνων της Γερμανίας, όπου γνώρισε ενθουσιώδεις αντιδράσεις και όπως κατέγραψαν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης είχε υποδοχή... ροκ σταρ!

Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε θέμα δημοκρατικού ελλείμματος στην Ευρώπη (μίλησε για

Περισσότερα...
 
Εκθείασαν τον Παπανδρέου στο συνέδριο των Πρασίνων

Με άκρως κολακευτικά σχόλια αναφέρθηκαν στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, για την ομιλία που πραγματοποίησε στο συνέδριο του κόμματος των Πρασίνων στο Κίελο.

Το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel είχε τον τίτλο «Ο Παπανδρέου προσδίδει 'γκλάμουρ' στους Πράσινους» και υπότιτλο «Είναι πλέον απλώς πρώην Πρωθυπουργός – αλλά στο συνέδριο των Πρασίνων ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν ο 'σταρ' της χθεσινής βραδιάς. Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας κολάκεψε τους οικοδεσπότες του και προειδοποίησε για την αποδημοκρατικοποίηση της Ευρώπης».

Περισσότερα...
 
Αυτοκριτική Παπανδρέου στο Spiegel αλλά και… αγωνιστικό πνεύμα!

Ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου που βρέθηκε στο Κίελο της Γερμανίας για να μιλήσει σε συνέδριο των Πρασίνων, έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Spiegel στην οποία κάνει αυτοκριτική αλλά ταυτόχρονα επισημαίνει ότι διατηρεί το αγωνιστικό πνεύμα του!

“Κάναμε λάθη και εγώ ο ίδιος έκανα λάθη” λέει ο Παπανδρέου. “Ζήσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας, ως μέλος της Ευρωζώνης ήταν εύκολο για την Ελλάδα να δανείζεται φθηνά. Τα χρήματα αυτά τα επενδύσαμε λανθασμένα. Εκθρέψαμε έτσι ένα σύστημα που δεν ήταν ανταγωνιστικό. Αλλά τα δύο τελευταία χρόνια πετύχαμε και πολλά…

Εγώ ο ίδιος διατήρησα το αγωνιστικό πνεύμα μου. Αγωνιζόμαστε σκληρά αλλά για τη χώρα μου, όχι για μένα. Πρέπει να πείσουμε τους φίλους μας στην Ευρώπη ότι δεν επενδύουν στην παλιά Ελλάδα αλλά στη νέα, την Ελλάδα του μέλλοντος.”

Ο Παπανδρέου επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη γιατί είναι ένα ισχυρό τμήμα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και τάσσεται υπέρ του ευρωομολόγου.

 
Η Βάσω Παπανδρέου, ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου...

....είναι από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που χορτάσανε όσα χρόνια (και είναι πάμπολλα) ασχολούνται με την πολιτική με κομματικά, κυβερνητικά και κρατικά αξιώματα. Πέρα από τον Παπαϊωάννου που προφανώς έχει εργαστεί ως δικηγόρος, ο Κώστας και η Βάσω ΔΕΝ δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους για να καταλάβουν πώς βγαίνει το ψωμάκι! Τι σημαίνει να μην έχεις δουλειά, να έχεις οικογένεια και να πρέπει να φιλήσεις κατουρημένες ποδιές για να βρεις μια δουλειά ή να ιδρώσεις ή να δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ ή να είσαι υποχρεωμένος να ανέχεσαι παλιανθρωπιές, παρενοχλήσεις και άλλα βασανιστήρια, επειδή στο μυαλό σου είναι η έγνοια σου για την οικογένεια.

Περισσότερα...
 
Το ΠΑΣΟΚ έχει Πρόεδρο - τον Γιώργο Παπανδρέου!
του Νίκου Λαγκαδινού
2 Δεκεμβρίου 2011

Άρμα Πολιτών, Ελεύθεροι Πολίτες, Κοινωνική Αριστερά, Ενωτική Κίνηση, σε λίγο θα «γεννηθούν» κι άλλες κινήσεις, ομάδες, κομματίδια και κάποια πρόσωπα που δρουν ως ελεύθεροι σκοπευτές. Όλες και όλοι θα διαπνέονται δήθεν από αντιμνημονιακή λογική, αλλά στην ουσία τους θα είναι οδοφράγματα για να μην προχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αλλαγή σελίδας στο ΠΑΣΟΚ, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε ιδέες και πάντως πριν από τις εκλογές, ζητούν έξι βουλευτές σε άρθρο-παρέμβαση που δημοσιοποίησαν προχθές. Προσπαθούν να διατυπώσουν μία ιδεολογική πλατφόρμα κεντροαριστερής πολιτικής με ευρωπαϊκό προσανατολισμό! «Το ΠΑΣΟΚ», προσθέτουν, «οφείλει να τολμήσει την ανανέωση ιδεών και προσώπων, γιατί η πολιτική χωρίς ανανέωση βαλτώνει».

Περισσότερα...
 
Και την επομένη των εκλογών, στο μέσο του κάδρου ο Γιώργος Παπανδρέου!
του Νίκου Λαγκαδινού
3 Δεκεμβρίου 2011

 

Ενα εξαιρετικό κείμενο ήταν αυτό του φίλου Φώντα Χήτα, http://chitasf.blogspot.com/, για τους υποψήφιους αρχηγίσκους του ΠΑΣΟΚ. Και ίσως δίνει μια άλλη διάσταση στη συζήτησή μας που μαίνεται στο διαδίκτυο και στις σελίδες των φίλων για τον ρόλο που διαδραματίζουν όλοι αυτοί που διετέλεσαν επί χρόνια υπουργοί και υφυπουργοί ή τέλος πάντων που είχαν κομματικά και κυβερνητικά αξιώματα.

Εάν θέλαμε να ζητήσουμε έναν απολογισμό των πεπραγμένων της διετίας από τον Παπανδρέου, θα λέγαμε ότι πέτυχε αυτό το τρισκατάρατο αλλά αναπόφευκτο Μνημόνιο, που ήρθε μεν ως "ταφόπλακα" του κοινωνικού κράτους, αλλά που όμως έβαλε τα θεμέλια για να μην πτωχεύσει

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 8