Αρχική σελίδα Πολιτικός Διάλογος
Πολιτικός Διάλογος
Ομιλία Χάρη Καστανίδη Στην 12η Σύνοδο Του Εθνικού Συμβουλίου

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Συντρόφισσες και σύντροφοι, πυκνές είναι οι στιγμές, είμαστε στο όριο του καιρού, η κρίση βαριά, η χώρα μπροστά σε πολύ μεγάλους κινδύνους και το ΠΑΣΟΚ ίσως στην πιο δύσκολη περίοδο της ιστορικής του διαδρομής. Γι΄ αυτό ακριβώς και υπάρχει συναίσθηση σε όλους τους συντρόφους που συμμετέχουν σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο, ότι πρέπει να μιλήσουν με ειλικρίνεια και να τοποθετηθούν, να πάρουν θέση.

Βλέπω όλους να έχουν προσέλθει και με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, με αξιοπρέπεια και με σεβασμό και στην ιστορική μας διαδρομή αλλά και στη δυσκολία των στιγμών, αναδεικνύοντας σκέψεις και προτάσεις οι οποίες θα είναι πολύ χρήσιμες για όλους μας και αυτό καταδεικνύει πόσο ανάγκη είχαμε τέτοιου είδους διαδικασιών, τις οποίες όμως δυστυχώς κάτω από το βαρύ κυβερνητικό φορτίο κι από την εγκατάλειψη του κόμματος, δεν κάναμε.

Περισσότερα...
 
Απέτυχε το «πραξικόπημα» του μιντιακού κατεστημένου…

Δεν ήθελαν διαρχία στο ΠΑΣΟΚ, αλλά από τις πολιτικές εξελίξεις προκύπτει δίδυμο Παπαδήμου - Παπανδρέου!

Οι Δελφίνοι συμβιβάστηκαν με τις κανονικές καταστατικές διαδικασίες, εγκαταλείποντας την «έφοδο» αιφνιδιασμού για το «λάφυρο» της εξουσίας..

 

Γράφουν:Νίκος Λαγκαδινός –Βασίλης Τακτικός

Από την πρώτη μέρα διεξαγωγής των διαδικασιών στο εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ διαψεύδονται οι προσδοκίες των δελφίνων για άμεση απομάκρυνση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. ΠαπανδρέουΔυο μήνες τώρα που κτυπούν δαιμονισμένα τα ¨τύμπανα του πολέμου» - (Βλέπε «ελληνικό μιντιακό κατεστημένο») για γενική επιστράτευση των δελφίνων με στόχο την κατάληψη της κομματικής εξουσίας του ΠΑΣΟΚ και με το σύνθημα ¨τώρα¨ γιατί χάνεται η χώρα χθες την πρώτη μέρα συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου αναγκάστηκαν σε άτακτη οπισθοχώρηση .

Αναγκάστηκαν να συμβιβαστούν με τις κανονικές προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες και την πρόταση του Παπανδρέου για διεξαγωγή

Περισσότερα...
 
Δεν θέλουν διαρχία στο ΠΑΣΟΚ, αλλά έρχεται το δίδυμο Παπαδήμου - Παπανδρέου!
 Γράφει ο Νίκος Λαγκαδινός

Το επιχειρηματικό και εκδοτικό κατεστημένο βλέπει με πολύ καλό μάτι και στηρίζει μετά μανίας την επικράτηση του δίδυμου Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο ένας να κερδίσει τις εκλογές και ο άλλος να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ. Αλλά, αυτά είναι όνειρα χειμωνιάτικης νύχτας. Και τούτο γιατί τις θέσεις τις έχουν καπαρώσει ήδη ο Παπαδήμος και ο Παπανδρέου! Κι αυτό είναι που φαίνεται να κερδίζει έδαφος, παρά τις επιθυμίες εκείνων που γράφουν σενάρια. Η σεναριογραφία καλύτερα θα ήταν να παραμείνει στα στενά όρια του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Στο χώρο της πολιτικής θα πρέπει επιτέλους να μάθουν κάποιοι ότι υπάρχουν πραγματικά προβλήματα κι εκεί δεν χρειάζονται οι φαντασιώσεις των

Περισσότερα...
 
Ομιλία Χρήστου Παπουτσή, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2011

Η χώρα βρίσκεται σε έκτακτη κατάσταση.

Ουδείς μπορεί να προδιαγράψει με ακρίβεια ποιο θα είναι το ευρωπαϊκό περιβάλλον και η εσωτερική κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται εν μέσω μεγάλης αβεβαιότητας και αδυναμίας να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.

Εδώ και πολλά χρόνια είχαμε επισημάνει τις αδύναμες πλευρές της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Δυστυχώς, ήρθαν τώρα στην επιφάνεια.

Η Ευρώπη προχώρησε στη Νομισματική Ένωση αλλά δεν προχώρησε στην Οικονομική Ένωση. Κι όσο δεν προχωρούν με ταχύτητα, με αποφασιστικότητα σε νέους θεσμούς της Οικονομικής Ένωσης της Ευρώπης, θα δυσκολεύεται πολύ η EE ν’ αντιμετωπίσει τις κερδοσκοπικού χαρακτήρα επιθέσεις, τις οποίες κάνουν οι αγορές, εναντίον των επιμέρους κρατών.

Περισσότερα...
 
Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Ομιλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στη 12η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Αγαπητέ Πρόεδρε, φίλε Γιώργο Παπανδρέου, θέλω πριν απ’ οτιδήποτε άλλο να σε συγχαρώ για τις γενναίες και θαρραλέες αποφάσεις σου, γιατί και η αποχώρηση από την Πρωθυπουργία και η αποχώρηση από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, είναι δυο κινήσεις καθόλου συνηθισμένες, δυο κινήσεις υπεύθυνες, που σηματοδοτούν έναν διαφορετικό πολιτικό πολιτισμό.

Και θέλω να σου πω ότι σε όλη την κοινή μας διαδρομή, αλλά κυρίως τους τελευταίους αυτούς 7 δύσκολους μήνες που κρατήσαμε ζωντανή, κρεμασμένη από μια κλωστή την Ελλάδα, δεθήκαμε συναισθηματικά, παρά την αντιπαράθεση του 2007 και

Περισσότερα...
 
Οι δελφίνοι οδηγούν το ΠΑΣΟΚ σε μια νέα «ένωση κέντρου»!


Γράφει ο Νίκος Λαγκαδινός

Είναι φανερό πλέον ότι υπάρχει σχετική αμηχανία στις δυνάμεις των αντιπαπανδρεϊκών, που διασπασμένοι επιχειρούν να διασωθούν οι ίδιοι, οδηγώντας τις δυνάμεις του Κινήματος στη δημιουργία μιας νέας, αποσαθρωμένης όμως, «ένωσης κέντρου» , που θα παραπέμπει στην θλιβερή περίοδο του Ζίγδη. Εκείνο το «κόμμα» που κράτησε μέχρι το θάνατό του ο Ζίγδης δεν ήταν παρά η σκωληκοειδής απόφυση μιας παράταξης που κάποτε συνένωσε πολιτικές προσωπικότητες του παραδοσιακού δημοκρατικού χώρου, για να αντιμετωπιστεί η Δεξιά.

Σήμερα, τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Υπάρχει μια τεράστια πολιτική και κομματική εμπειρία. Είναι, ακόμη, η ιστορική παρακαταθήκη του Ανδρέα

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 8