Αρχική σελίδα Πολιτικός Διάλογος
Πολιτικός Διάλογος
Αμερικανόφιλοι και γερμανόφιλοι, τα έκαναν θάλασσα.

Του Σ. Κούλογλου

Την ρημαγμένη, στα γόνατα Ελλάδα του 19ου αιώνα, αρχίζει να θυμίζει η σημερινή κυβέρνηση. Τότε ήταν το ρωσόφιλο, το γαλλόφιλο και το αγγλόφιλο κόμμα. Τώρα είναι ο Σαμαράς που είδε την σωτηρία στις ΗΠΑ, την ίδια ώρα που ο Στουρνάρας παίρνει αποστάσεις από το Μαξίμου, ακολουθώντας κατά γράμμα τους Γερμανούς. Προηγουμένως, και τα δύο “κόμματα” τα έχουν κάνει θάλασσα, προσθέτοντας εχθρούς και αφαιρώντας φίλους, όπως έδειξε και το χθεσινό δημοσίευμα του Spiegel.

Περισσότερα...
 
Αδειάζει Καραμανλή και επιβραβεύει Παπανδρέου ο Σταϊκούρας για το δημόσιο χρέος

Αναδημοσίευση από Παραπολιτική

 

Παραθέτω ένα απόσπασμα από σημερινή παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα για το δημόσιο χρέος στη Βουλή:

(...)Το δημόσιο χρέος, στο κλείσιμο του 2009, μετά τις επαναταξινομήσεις λογαριασμών και την αναθεώρηση του ΑΕΠ που αφορούσαν την περίοδο 2006 – 2009 και που έγιναν κατά τη διάρκεια του 2010 και 2011, ανήλθε στο ύψος των 299,7 δισ. ευρώ (ή 129,7% του ΑΕΠ). Στο κλείσιμο του 2010 ανήλθε στα 329,5 δισ. ευρώ (ή 148,3% του ΑΕΠ). Στο κλείσιμο του...

Περισσότερα...
 
Δεν λένε ΕΙΔΗΣΕΙΣ... Τις ερμηνεύουν!!!

Δεν μας φτάνουν τα φυσικά φαινόμενα που δεν παίρνουν διαταγές από τους ανθρώπους, αλλά κάνουν του κεφαλιού τους... Εχουμε τους ηλίθιους δημοσιογράφους των ραδιοτηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης (ή εξαπάτησης, όπως μου έγραψε ένας φίλος), οι οποίοι μοιάζουν με μικροπωλητές που φωνάζουν για το εμπόρευμά τους και αξιοποιούν το ελληνικό λεξιλόγιο που μπορεί να κερδίσει τους υποψήφιους πελάτες!

Η αναγγελία των "ειδήσεων" γίνεται με λέξεις που τρομάζουν και είχα την ευκαιρία αυτή ειδικά την περίοδο να μιλήσω (και στην επαρχία) με πολίτες φοβισμένους που έχουν τη λέξη "πτώχευση" ή "χρεοκοπία" σαν ψωμοτύρι.

Περισσότερα...
 
Μέρος του ελληνικού προβλήματος είναι και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης!

Αυτό που δεν έχει καταλάβει ο κόσμος και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να καταλάβουν όλοι όσοι δημοσιολογούν είναι ότι μέρος του συνολικότερου προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα είναι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ). Προσοχή, δεν εννοώ γενικώς τα ΜΜΕ, αλλά εκείνα που λειτουργούν στη χώρα μας κι έχουν τη μερίδα του λέοντος σε ό,τι αφορά στη διαφημιστική πίττα.

Πάντως, αυτό που δεν μπορούν εύκολα οι πολίτες να κατανοήσουν είναι ότι όσο περισσότερο χρεοκοπημένο είναι ένα μέσο ενημέρωσης αυτές τις ημέρες, τόσο περισσότερο επιτίθεται εναντίον τουΓιώργου Παπανδρέου, που δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση κι ενώ έχει δηλωθεί ότι δεν θα συμμετέχει και στις επόμενες κομματικές και κυβερνητικές εξελίξεις. Φοροφυγάδες και μεγαλοπαράγοντες,

Περισσότερα...
 
Διαμαντοπούλου: Και η επόμενη κυβέρνηση να έχει πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου

Στην κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς βουλής, πραγματοποιήθηκε η ανοικτή δημόσια εκδήλωση, της Επιτροπής Πρωτοβουλίας «Για την Ελλάδα, τώρα», στην οποία συμμετέχουν επιστήμονες και πνευματικοί άνθρωποι της χώρας, με προεδρεύοντα τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκο Αλιβιζάτο. «Όπως και αν εξελιχθούν τα πράγματα, η επόμενη κυβέρνηση, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, πρέπει να είναι κυβέρνηση προγραμματικής συμφωνίας και με πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου», επεσήμανε η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, κεντρική ομιλίτρια της εκδήλωσης.

Περισσότερα...
 
Έριδες στο Mega

ΤΕΛΕΙΩΜΟ δεν έχουν οι εσωκομματικές έριδες στο βασίλειο του Mega, με φόντο τις εθνικές εκλογές. Το κοινό μέτωπο Μπόμπολα-Βαρδινογιάννη παρακολουθεί τον Ψυχάρη να έχει κηρύξει 'ανοιχτό πόλεμο' με τον Γιώργο Παπανδρέου, κάτι που δεν επιτρέπουν ως τώρα,να φανεί έντονα στο ύφος του δελτίου. Φυσικά,η μάχη έχει προεκτάσεις. Η συνεργασία Ψυχάρη-Σαμαρά με...αντάλλαγμα την αυτονόητη εκλογή του υιού Ψυχάρη στις βουλευτικές εκλογές, έχει προκαλέσει την οργή της πλευράς Βαρδινογιάννη, καθώς η-νυν βουλευτής Ρεθύμνου- Ολγα Κεφαλογιάννη κατεβαίνει στην Α' Αθήνας με τη ΝΔ, αλλά ο πρόεδρος της ΝΔ προωθεί μόνο το τέκνο 'Ψυχάρη'!!

ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ όλα αυτά την...άλλη Ολγα & το κεντρικό δελτίο? Φήμες κάνουν λόγο για έντονο 'φλερτ' του Σρόιτερ με την.. οικογένεια Βαρδινογιάννη, είτε προς Star, είτε προς Mega μεριά.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 8