Αρχική σελίδα Δημοσιογραφία Πολιτών
Δημοσιογραφία Πολιτών
Απάντηση Προς κ. τον κ. Τρεμόπουλο

Σχετικά με το ζήτημα της Κοινωνικής οικονομίας και την απαλλαγή των οικολόγων - Πρασίνων από τα πολιτικά βαρίδια ..που το κρατούσαν μακριά από τις πραγματικές ανάγκες στο χώρο αυτό ….. ο κ. Τρεμόπουλος ως πρώην απάντησε  αλλά ¨πέταξε την μπάλα¨ αλλού λες η συζήτηση  αφορούσε άλλους . Ας απαντήσει όμως για το εαυτό του και όχι ως εκπρόσωπος της υπουργού κ .Εργασίας .Αντωνοπούλου.

Περισσότερα...
 
H απαλλαγή των Οικολόγων Πρασίνων από τα βαρίδια Χρυσόγελου -Τρεμόπουλου

Καταλυτική ήταν η παρέμβαση των Οικολόγων Πρασίνων και του βουλευτή τους Γιώργου Δημαρά, στην μεγάλη ανατροπή που συνέβη τελευταία στιγμή σχετικώς με τον νέο νόμο για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία. Μετά από τέσσερις μήνες διαβούλευσης, το Υπουργείο Εργασίας, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις των οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών αρνιόταν να αποκλείσει τις επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα από το να θεωρούνται φορείς κοινωνικής οικονομίας και άρα με αυτό τον τρόπο να έχουν πρόσβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Κατ επέκταση αυτό έχει μεγάλη σημασία και για τις συμβάσεις κοινωνικής αναφοράς, δηλαδή τις συμβάσεις τις οποίες οι φορείς κοινωνικής οικονομίας είναι αποκλειστικοί δικαιούχοι για να συνάπτουν με τους ΟΤΑ και την συγκρότησή τους θεσμικά σε δευτεροβάθμιο επίπεδο για την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας στη χώρα.

Περισσότερα...
 
ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΟ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Η.Ε.Α.
ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΟ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Παρακολούθησα, ως εκπρόσωπος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Ηράκλειας Ένωσης Αττικής, τη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής του ανοιχτού συνεδρίου της κοινωνίας των πολιτών για την κοινωνική οικονομία. Επίσης στην συνεδρίαση ήταν παρόντες μέσω τηλεδιάσκεψης εκπρόσωποι οργανώσεων από την Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία και Πελοπόννησο και άλλα μέλη του δικτύου που προέρχονται από την Ηράκλεια Ένωση Αττικής.  Ήταν πραγματικά μια ανοιχτή διαδικασία συμμετοχής για τα δίκτυα και πιστεύω ότι συνεχώς θα μεγαλώνει ο κύκλος.

Από τα σημαντικότερα πράγματα που άκουσα για το περιεχόμενο και τους σκοπούς του Συνεδρίου και θα σταθώ σε δύο βασικούς στόχους, στη συζήτηση που έγινε:
Περισσότερα...
 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

 

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία

 

Με πρωτοβουλία των μεγαλύτερων κοινωνικών δικτύων στο χώρο των οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών και συνεταιρισμών έχουν ξεκινήσει οι οργανωτικές διαδικασίες για το πρώτο πανελλήνιο συνέδριο που προγραμματίζεται στα τέλη Μάιου 2016.

 

Περισσότερα...
 
Liberation: Καταστροφική η κρίση για τα ελληνικά media

Εκτενές ρεπορτάζ, για τις δραματικές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ στην Ευρώπη λόγω της κρίσης δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα Liberation με τίτλο «Ευρώπη: Η κρίση πετάει στο δρόμο τα media».

«Στην Ισπανία, περίπου 5.000 θέσεις εργασίας έχουν χαθεί από το 2008 στέλνοντας το δημοσιογραφικό κλάδο στην άβυσσο. Στην Ιταλία, οι περικοπές των ενισχύσεων προς τον Τύπο απειλούν εκατό εφημερίδες. Στην Ελλάδα, μια ιστορική εφημερίδα, η Ελευθεροτυπία, είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και 800 υπάλληλοί της μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους, μια καταστροφή» αναγράφει μεταξύ άλλων η εφημερίδα.

Όσον αφορά ειδικότερα την Ελλάδα, σε ανταπόκριση από την Αθήνα, γίνεται ειδική αναφορά στις δυσκολίες που συναντούν ο ΔΟΛ, ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER, και οι εφημερίδες Ελευθεροτυπία και Απογευματινή.

«Τα τελευταία δύο χρόνια, τα ελληνικά ΜΜΕ βρίσκονται στη δίνη μίας οικονομικής θύελλας και η μόνη σανίδα σωτηρίας μοιάζει να είναι η υπαγωγή στο άρθρο 99», αναγράφει η Liberation.


 
Κοινωφελείς Οργανώσεις υποδείγματα Κοινωνικής προσφοράς

Το Πανελλήνιο Παρατηρητήριο σχεδιάζει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, συγκεκριμένα προς τα τέλη του Ιανουαρίου, να παρουσιάσει το έργο τριάντα (30) υποδειγματικών οργανώσεων ΚΤΠ (Κοινωνίας Των Πολιτών) σ’ ‘όλη την χώρα.

Οι οργανώσεις αυτές θα αναφέρονται σε συγκεκριμένους τομείς όπως η ανθρωπιστική δράση, το περιβάλλον, η πολιτιστική δράση, ο θεσμός κοινωνικής

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2