Βρείτε στο Facebook

Ας χρησιμοποιήσουμε με θετικό τρόπο τις δυνατότητες που μας δίνουν οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο για να παραμείνουμε συσπειρωμένοι, δικτυωμένοι και ενημερωμένοι.

 

Πρωτοβουλία ΠαπανδρέουΠρωτοβουλία Παπανδρέου.
Η σελίδα έχει σαν στόχο να αποτελέσει μια πλατφόρμα πολιτικής διαβούλευσης και, προπάντων, στήριξης των πολιτικών των Προέδρου μας. Θέλουμε να συμμετέχουν (αναρτώντας σχόλια, καταθέτοντας απόψεις κλπ) όσοι περισσότεροι φίλοι το επιθυμούν.

Δημοσιογραφία ΠολιτώνΔημοσιογραφία Πολιτών.
Η βασική της ιδέα είναι ότι η συνολική γνώση όλων των ανθρώπων είναι περισσότερη απ' ότι μόνο των δημοσιογράφων καθώς και το γεγονός ότι πρέπει να δοθεί "βήμα" να ακουστούν απόψεις ανθρώπων που δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα έως τώρα.

Γιώργος ΠαπανδρέουΓιώργος Α. Παπανδρέου.
Η προσωπική σελίδα του Γιώργου Παπανδρέου

 

edo-mkoΕδώ-Μ.ΚΟ.
Η δυναμική των κοινωνικών συμπράξεων στη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία είναι ότι μπορεί να μειώσει το κόστος κοινωφελών υπηρεσιών κατά 50% και να δημιουργήσει τοπική απασχόληση εκεί που αδυνατεί το κράτος και η αγορά

simetoxikiDimokratiaΣυμμετοχική Δημοκρατία
Η συμμετοχική δημοκρατία είναι ένας τύπος φιλελεύθερης δημοκρατίας που δίνει έμφαση στην ευρεία εμπλοκή των πολιτών στην διεύθυνση και διαχείριση των πολιτικών υποθέσεων.

simpraxiΠαρατηρητήριο Οργανώσεων Κοινωνίας Πολιτών
Έχουν συσταθεί 10 ομάδες εργασίας.Εκπροσωπούνται περίπου 500 οργανώσεις και δίκτυα.
Διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμα στη διαβούλευση όλων των ενεργών πολιτών.

Εθελοντές ΔημοσιογράφοιΕθελοντές Δημοσιογράφοι.Νέοι ΕθελοντέςΝέοι Εθελοντές.Ηθική τράπεζαΗθική τράπεζα.
Η δημιουργία μιας «Ηθικής Τράπεζας» και στην Ελλάδα, σύμφωνα με το παράδειγμα της Ιταλίας, είναι μια προοπτική που συζητείται με πολύ ενδιαφέρον τελευταία στους κόλπους των ελληνικών μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Πράσινη ΑνάπτυξηΠράσινη Ανάπτυξη.
Το μήνυμα είναι: πράσινη ανάπτυξη για όλους και τους μη προνομιούχους. Τους φτωχούς αγρότες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους νέους, τις γυναίκες, τους κοινωνικά αποκλεισμένους, τους ενεργούς πολίτες.

Αυτο-ΟργάνωσηΑυτο-Οργάνωση.
Τα τελευταία 10–15 χρόνια σε παγκόσµια κλίµακα υπάρχει εκπληκτική άνοδος και αναγνώριση των οργανώσεων της Kοινωνίας  Πολιτών σ’ένα κόσµο που «οξειδώνεται» από την παγκόσµια κατασπατάληση φυσικών και υλικών πόρων .