Αρχική σελίδα Εξόρμηση των ιδεών Υποταγή στη «μιντιοκρατία»η παραμονή στη Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία
Υποταγή στη «μιντιοκρατία»η παραμονή στη Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία

« Ιστορικός συμβιβασμός στο ΠΑΣΟΚ… η ρήξη και διάσπαση

« Ποιον ωφελεί η βιασύνη στην αλλαγή ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ

« Γιατί δεν μπορούν να παραδοθούν όλοι και όλα για τη διάσωση της καταρρέουσας μιντιοκρατίας

 

Ο «τύπος»και γενικότερα τα μίντια εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων είναι ήδη μια χρεοκοπημένη κατάσταση στην Ελλάδα. Η κρίση που διέρχονται αναλογικά είναι πιο ριζική και πιο βαθιά από αυτή που περνάει στο συνολό της η Ελληνική οικονομία και τα κόμματα. Πολλά από αυτά τα «μέσα»βρίσκονται σε αδιέξοδο χωρίς ελπίδα «φούσκες» στην φαυλότητα και στον κρατικό παρασιτισμό.Για αυτό άλλωστε και κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα εκδοτικά συγκροτήματα. Στα πρόθυρα λοιπόν της χρεοκοπίας των εν λόγω «μέσων» και ενώ κάποιοι ζητούν νέα θαλασσοδάνεια έχουν το θράσος να θέλουν να υπαγορεύσουν πολιτικές για την χώρα και το χειρότερο να επιβάλουν ως πρωταγωνιστές πολιτικά πρόσωπα φερέφωνά τους.

 Στις 14 – 16 Ιανουαρίου το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί μπροστά στη μεγαλύτερη εσωκομματική αναμέτρηση της 37χρονης ιστορίας του. Βιώνοντας την κρίση του πολιτικού συστήματος με τον πιο δραματικό τρόπο ως κρίση εντός του.

Μοιάζει σαν να συγκρούονται δύο κόσμοι εντός του. Από τη μια μεριά το φάντασμα μιας σύγχρονης «Ένωσης Κέντρου» που ακούει στα κελεύσματα της μιντιοκρατίας και από την άλλη η κεντροαριστερή πτέρυγα της σοσιαλοδημοκρατίας που ανθίσταται.

Σε αυτό το πεδίο θα δοθεί πλέον η καθοριστική πολιτικοιδεολογική μάχη με το απλουστευμένο δίλλημα της ανεξαρτησίας της πολιτικής απο τα διαπλεκόμενα εκδοτικά συμφέροντα η την υποταγή της σε αυτά..

Από τη μια μεριά τα μίντια και τα συμφέροντα που πάντοτε είχαν τους ετερόφωτους εκφραστές τους και από την άλλη ένα κεντροαριστερό λαϊκό ρεύμα που βρίσκει έκφραση στον Παπανδρεϊσμό.

Η ρήξη με αυτά τα συμφέροντα δεν αφήνει πλέον καμία άλλη αμφιβολία και δεν είναι μόνον ρήξη Παπανδρέου – Ψυχάρη. Ολόκληρο σχεδόν το μιντιακό σύστημα έχει βάλει ως πρωταρχικό στόχο τον πλήρη εξωβελισμό του Παπανδρέου από την πολιτική σκηνή που σημαίνει επιστροφή σε μια «Ένωση Κέντρου».

Ότι δεν κατόρθωσε να πετύχει το μιντιακό σύστημα το 2007 θέλει να το πετύχει τώρα εξοστρακίζοντας ακόμη και την ιδεολογική σκιά του Παπανδρεϊσμού με τους πρόθυμους και βιαστικούς δελφίνους. (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι το 2012 τα μέτρα θα είναι σκληρότερα και θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο το κόστος των οποίων θα επωμιστούν οι δελφίνοι. Γι΄ αυτό και η μεγάλη βιασύνη. Βιάζονται μες τη σύγχυση και την οδύνη των μέτρων, να περάσουν την αντίληψη άρον – άρον «στραύρωσον αυτόν». Πρώτον για να μην προλάβει να καταλάβει ο κόσμος ότι τα σκληρότερα μέτρα έρχονται χωρίς τον Παπανδρέου πλέον στην αρχηγία και δεύτερον για να προωθήσουν τα μίντια ενδοτικούς πολιτικούς που θα τους γλιτώσουν από τις «φούσκες» και την κατάρρευση των εκδοτικών συγκροτημάτων.

Μια μελέτη της κατάστασης της φούσκας θα αποκαλύψει του λόγου το αληθές.

Η Ελλάδα διαθέτει τη μεγαλύτερη πυκνότητα σε ΜΜΕ ανά κάτοικο στην ΕυρώπηΚαι όλα αυτά σε μία χώρα 11 εκατομμυρίων ανθρώπων...

Εάν παρατηρήσει κανείς όμως τα πράγματα από κοντά, τότε θα διαπιστώσει ότι σχεδόν κανένα ΜΜΕ δεν έχει κέρδη. ‘Όλοι σχεδόν εργάζονται με ελλείμματα’, Πως επιβιώνουν και αντιμετωπίζουν αυτά τα ελλείμματα; Είναι γνωστό ότι,οι περισσότεροι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί στην Ελλάδα ανήκουν σε εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται ταυτόχρονα στη ναυτιλία, στον τραπεζικό τομέα, στις τηλεπικοινωνίες, στη φαρμακοβιομηχανία ή στη βιομηχανία πετρελαίου. Υπάρχουν δηλαδή για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εταιρειών τους. Το ότι αυτή η διαπλοκή είναι τόσο στενή και δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε κριτικές φωνές είναι φανερό πλέον.

http://pelasgia.blogspot.com/2012/01/e.html 

μέσα από την κρατική διαφήμιση.

και τις προμήθειες και εργολαβίες διαπλεκομένων.