Αρχική σελίδα Πολιτικός Διάλογος Ανοιχτό ενδεχόμενο άφησε ο Χάρης Καστανίδης
Ανοιχτό ενδεχόμενο άφησε ο Χάρης Καστανίδης

Άφησε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής του Κινήματος και πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της ανασύνταξης της κεντροαριστεράς πάνω στο δίλημμα "δημοκρατία ή αγορές" και σε ερώτηση αν θα θέσει υποψηφιότητα απάντησε: "Θα ήταν αστόχαστο να σκεφθεί κανείς ότι όσοι θα επιχειρήσουν να αλλάξουν την κεντροαριστερά στην Ελλάδα, θα είναι απόντες από τα μεγάλα στοιχήματα".

Ο κ. Καστανίδης μίλησε σε εκδήλωση της εφημερίδας "Free Sunday" και απαντώντας σε ερώτηση για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, που χαρακτηρίζει "μοιραίο λάθος" το Μνημόνιο, είπε ότι δεν θα τον αποδομήσει και άφησε αιχμές για τη στάση

του, λέγοντας:

"Εχω μάθει στη ζωή κου να μην αποδομώ τίποτε που ανήκει στην ιστορία μου, την προσωπική και τη συλλογική. Με τον Κώστα Σημίτη, παρά το γεγονός ότι τον στήριξα όταν εκλέχθηκε, όταν ακόμη κανένας δεν έκανε λόγο και δεν χρησιμοποιούσε στο έρκος των οδόντων τη λέξη εκσυγχρονισμός, διαφώνησα, συγκρούστηκα μαζί του, αποχώρησα από την κυβέρνηση, για λόγους που είναι ευρύτερα γνωστοί, αλλά ουδέποτε τον αποδόμησα. Γιατί κι αυτός είναι κομμάτι της ιστορίας, της συλλογικής ιστορίας και της προσωπικής μου ζωής. Κατά τον ίδιο τρόπο, ούτε τώρα θα τον αποδομήσω. Εχω μάθει να σέβομαι τα διαδοχικά βήματα στη ζωή μας, στη συλλογική ζωή και στην προσωπική ζωή. Και υπολογίζω ότι με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να συμπεριφέρεται ο καθένας από μας, άρα και ο ίδιος ο Σημίτης, σε σχέση με την ιστορία του κόμματος του οποίου ηγήθηκε. Κατά την άποψη μου, ο κ. Σημίτης δικαιούται να εκφράζει την άποψη του ότι θα έπρεπε να ήταν καλύτερο το Μνημόνιο, αλλά θα έπρεπε να προστρέξει εκείνη τη δύσκολη περίοδο του Μαίου του 2010 να προσφέρει τις πολύτιμες εμπειρίες του πρώην πρωθυπουργού".