Αρχική σελίδα
Πρώτη σελίδα
Γιατί ο ξένος τύπος επευφημεί τον Παπανδρέου....
Εξόρμηση των Ιδεών
.... την ώρα που εγχώριος θέλει να τον τελειώσει;

Εκ διαμέτρου αντίθετος εμφανίζεται ο ξένος τύπος στην εκτίμηση της πολιτικής προσφοράς του Γ. Παπανδρέου για τη χώρα. Την ίδια στιγμή που ο ελληνικός τύπος προδιαγράφει το πολιτικό του τέλος και ζητά την άμεση αποπομπή του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με το πρόσχημα της διάσωσης της παράταξης και της διευκόλυνσης της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο ξένος τύπος επεφημεί το Γ.Παπανδρέου.

Μεγάλες εφημερίδες σε Ευρώπη και ΗΠΑ από την πρώτη στιγμή της αποχωρησής του από την Πρωθυπουργία δίνουν μια άλλη

Περισσότερα...
 
Οι βρικόλακες και η φάτνη της εξουσίας
Πολιτικός Διάλογος
του Νίκου Λαγκαδινού
4 Δεκεμβρίου 2011

 

Το μέγα κέρδος από την εθνική αυτή περιπέτεια θα είναι αναμφίβολα η πολιτική και ηθική συνειδητοποίηση του λαού μας. Είναι βέβαιο ότι αυτό θα συμβεί - αργά ή γρήγορα. Κι αυτό διότι σιγά-σιγά έχουν αρχίσει να γίνονται φανεροί οι σκοποί όλων εκείνων που απεγνωσμένα πάλεψαν -κι ακόμη μάχονται σθεναρά- να εξοβελίσουν από την πολιτική ζωή του τόπου τον Γιώργο Παπανδρέου. Η Δεξιά από τη δική της πλευρά αγωνιζόταν και αγωνίζεται να ξαναμπεί από ανεύθυνο παράθυρο στη φάτνη της εξουσίας, που η πόρτα της της είχε κλειστεί από την υπεύθυνη λαϊκή θέληση.

Η σημερινή κατάσταση έχει ασφαλώς πολλές ομοιότητες με παλιότερες περιόδους του εθνικού βίου. Βέβαια, στις μέρες μας

Περισσότερα...
 
Το συγκρότημα επιτίθεται ξανά στον Παπανδρέου
Πολιτικός Διάλογος

του Νίκου Λαγκαδινού
5 Δεκεμβρίου 2011

 

...με τον "μοιραίο" κ. Καρακούση!

Πρώτος σήμερα στην επίθεση ο "μοιραίος κ. Καρακούσης". Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι εχθροί του λαού βλέπουν πως κάτι δεν πάει καλά στα σχέδια του κατεστημένου και αμολάνε τα τσιράκια τους να λερώσουν τον Παπανδρέου και να υλοποιήσουν ό,τι έχουν σχεδιάσει. Ποιο είναι το πρόβλημα του ευγενούς κ. Καρακούση; Επαναφέρει στην επιχειρηματολογία το [μη-] δημοψήφισμα, επειδή έκανε χθες στις δηλώσεις της η Μέρκελ αναφορά (καθαρά για δικούς της λόγους) στον Παπανδρέου γι' αυτό, ότι δηλ. ανησύχησαν οι αγορές! Κι εμείς έπρεπε να κατεβάσουμε το κεφάλι και τα παντελόνια για να ικανοποιηθούν οι αγορές και η Μέρκελ;;;; Δεν πάτε στο διάολο όλοι σας;;; Είναι ξεκάθαρο και στον πλέον

Περισσότερα...
 
Το συγκρότημα Λαμπράκη
Πολιτικός Διάλογος

του Νίκου Λαγκαδινού

 

Το συγκρότημα Λαμπράκη (δηλαδή ο Ψυχάρης) έχει χάσει τον μπούσουλα. Αδυνατεί να διακρίνει τις εξελίξεις. Επιχειρεί με κάθε τρόπο να τις δημιουργήσει, να τις κουλαντρίσει, να κατευθύνει τις επιθυμίες του αναγνωστικού κοινού... Δέν είναι εύκολο. Αλλά προσπαθεί και δεν μπορεί να με πείσει κανείς ότι επιτρέπει στους συντάκτες του να γράφουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι. Δεν γίνεται να είναι μισθοδοτούμενοι και να κάνουν του κεφαλιού τους.

Καθημερινά δημοσιεύονται είτε στα "Νέα" είτε στο κυριακάτικο "Βήμα" είτε στο διαδικτυακό, "γνώμες" που κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες να μουντζουρώσουν το πρόσωπο του Παπανδρέου.

Περισσότερα...
 
Παπανδρέου μιντιακά συμφέροντα και Δελφίνοι
Πολιτικός Διάλογος

ποιος πιστεύει τα μίντια ποιος τον Παπανδρέου και ποιος πιστεύει τον Ψυχάρη..

Η μετωπική σύγκρουση Παπανδρέου- Ψυχάρη όπως αναδείχθηκε μέσα από την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Πασοκ στις 4-1-2011 προδιαγράφει όλη την διαμάχη και την κυρίαρχη αντίθεση που θα ακολουθήσει στις πολιτικές εξελίξεις για την διαδοχή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ αρχής γενομένης από την συνεδρίαση του εθνικού Συμβουλίου 14-15 Ιανουαρίου.

Σε αυτό το πεδίο θα δοθεί πλέον η καθοριστική πολιτικοιδεολογική μάχη με το απλουστευμένο δίλλημα της ανεξαρτησίας της πολιτικής απο τα διαπλεκόμενα εκδοτικά συμφέροντα η την υποταγή της σε αυτά..

Περισσότερα...
 
Ο ρόλος των Eλληνικών ΜΜΕ στην διαφθορά και τη διαπλοκή
Δημοσιογραφία Πολιτών

«Με μια πρώτη ματιά το Eλληνικό μιντιακό τοπίο είναι ζωντανό και πλουραλιστικό: 22 ημερήσιες και κυριακάτικες εφημερίδες με έδρα την Αθήνα, 280 τοπικές εφημερίδες. 10 τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας εμβέλειας και 135 τοπικοί...

Και όλα αυτά σε μία χώρα 11 εκατομμυρίων ανθρώπων...

Η Ελλάδα διαθέτει τη μεγαλύτερη πυκνότητα σε ΜΜΕ ανά κάτοικο στην Ευρώπη Εάν παρατηρήσει κανείς όμως τα πράγματα από κοντά, τότε θα διαπιστώσει ότι σχεδόν κανένα ΜΜΕ δεν έχει κέρδη. ‘Όλοι σχεδόν εργάζονται με ελλείμματα’, λέει η Ρόη Παναγιωτοπούλου, κοινωνιολόγος και

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 7 από 8