Αρχική σελίδα
Πρώτη σελίδα
Μέρος του ελληνικού προβλήματος είναι και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης!
Πολιτικός Διάλογος

Αυτό που δεν έχει καταλάβει ο κόσμος και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να καταλάβουν όλοι όσοι δημοσιολογούν είναι ότι μέρος του συνολικότερου προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα είναι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ). Προσοχή, δεν εννοώ γενικώς τα ΜΜΕ, αλλά εκείνα που λειτουργούν στη χώρα μας κι έχουν τη μερίδα του λέοντος σε ό,τι αφορά στη διαφημιστική πίττα.

Πάντως, αυτό που δεν μπορούν εύκολα οι πολίτες να κατανοήσουν είναι ότι όσο περισσότερο χρεοκοπημένο είναι ένα μέσο ενημέρωσης αυτές τις ημέρες, τόσο περισσότερο επιτίθεται εναντίον τουΓιώργου Παπανδρέου, που δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση κι ενώ έχει δηλωθεί ότι δεν θα συμμετέχει και στις επόμενες κομματικές και κυβερνητικές εξελίξεις. Φοροφυγάδες και μεγαλοπαράγοντες,

Περισσότερα...
 
Σημειώσεις για την Κεντροαριστερά
Πολιτικός Διάλογος

Γράφει ο Νίκος Λαγκαδινός


Αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία όλες οι πολιτικές δυνάμεις πιστεύουν ότι έχουν τα κλειδιά για τη λύση των προβλημάτων. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι μπορούν να λυθούν τα προβλήματα μόνον όταν υπάρχει μια γενική συναίνεση για τον προσδιορισμό τους και για τις λύσεις που πρέπει να υιοθετηθούν για την αντιμετώπισή τους. Αν μελετήσουμε περισσότερο την ελληνική κοινωνία θα διαπιστώσουμε ότι  είναι  πολωτικά διαιρεμένη κι αυτό καθιστά σχεδόν αδύνατη την επίλυση των προβλημάτων.

Δεν είναι το τέλος των ιδεολογιών που ταλανίζει τους πολίτες, αλλά η ακρίβεια, η ανεργία κι όλα εκείνα τα προβλήματα που

Περισσότερα...
 
Αντιμνημονιακές δυνάμεις: Ονειρα χειμωνιάτικης νύχτας!!!
Πολιτικός Διάλογος

Γράφει ο Νίκος Λαγκαδινός

 

Διάβασα το ρεπορτάζ "Ο ΣΥΡΙΖΑ πανταχού παρών για αντιμνημονιακό μέτωπο. Συναντήσεις με Κοτζιά, Κουρουμπλή, Αλαβάνο" Π.Μπιτσίκα στο "Βήμα", και το μυαλό μου πήγε στις σχέσεις θεάτρου και πολιτικής. Θα κάνετε τον κόπο να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ και θα δείτε ότι το έργο που παρακολουθούμε έχει πολύ ενδιαφέρον. Είχα διαβάσει παλιότερα ένα κείμενο σχετικό του αείμνηστου Μάριου Πλωρίτη, ο οποίος έγραφε ότι οι πολιτικοί δεν μιμούνται απλώς τους τρόπους και τα τεχνάσματα της θεατρικής - τηλεοπτικής σκηνής. Υποτάζονται σ' αυτήν, έτσι που, στην δημόσια επαφή τους με το κοινό, τον πρώτο ρόλο παίρνει όχι πια η πολιτική ουσία, ο πολιτικός λόγος, αλλά η παρουσία τους στη μικρή οθόνη, η σκηνοθετημένη

Περισσότερα...
 
Και ο Ψυχάρης ξεσκόνιζε τη Χούντα των Απριλιανών!!!
Πολιτικός Διάλογος

Γράφει ο Νίκος Λαγκαδινός

Δεν μ' αρέσει να παρελθοντολογώ, αλλά βλέπετε ότι δεν μας αφήνουν να ησυχάσουμε... Γι' αυτό όσοι θέλετε να έχετε μνήμη, που είναι η κινητήρια δύναμη της ιστορίας, διαβάστε τα ονόματα κάποιων δημοσιογράφων, οι οποίοι τον Ιανουάριο του 1968 θέλησαν να εκφράσουν "τας ευγνωμόνους ευχαριστίας τους προς την Εθνικήν Κυβέρνησιν", για λογαριασμό "του συνόλου του δημοσιογραφικού κόσμου", λες και τους είχε εξουσιοδοτήσει ο δημοσιογραφικός κόσμος!!! Ήταν ουσιαστικά ο πρώτος χρόνος της δικτατορίας της 21ης Απριλίου και οι φυλακές και τα ξερονήσια ήσαν φορτωμένα με αγωνιστές (μεταξύ αυτών και δημοσιογράφους). Το ευχαριστήριο κείμενο:

Περισσότερα...
 
Οι δελφίνοι ξαναφέρνουν στην εξουσία την ανισότητα και τον σατραπισμό από άλλο δρόμο!
Πολιτικός Διάλογος

Γράφει ο Νίκος Λαγκαδινός

Οι πολιτικοί, όπως ξέρουμε, δεν εκπαιδεύονται στα θρανία, αλλά εκπαιδεύονται στην πράξη της κοινωνικής ζωής. Μιλάνε για τη δημοκρατία και τα λαϊκά συμφέροντα, αγορεύουν για τη δημοκρατία και τα λαϊκά συμφέροντα, τσακώνονται με τακτ για τη δημοκρατία και τα λαϊκά συμφέροντα… Στον κόσμο μας προτείνεται να διαλέξει ανάμεσα σε μηχανισμούς. Αλλά που όμως είναι γκαγκστερικοί.

Ο καθένας νομίζει πως θα λύσει το πρόβλημά του, θα κατατροπώσει τον αντίπαλο, αν προστρέξει στον επαγγελματισμό της συκοφαντίας και της γλωσσικής βίας. Το λιοντάρι πίνει το ίδιο του το αίμα, τρίβοντας τη γλώσσα του στη λίμα.

Περισσότερα...
 
ΟΛΟΙ έχουν πάθει την πλάκα τους με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ...
Πολιτικός Διάλογος

γράφει ο Νίκος Λαγκαδινός

Εάν δεν είχαμε τους υπολογιστές, θα έλεγα ότι πολύ μελάνι χύθηκε για να στραπατσαριστεί οΠαπανδρέου, για να ξεδιπλωθούν άπειρα σενάρια, για να γραφτούν σχόλια της σαχλαμάρας, εξυπνακίστικες αναλύσεις και άλλες παπαριές των δήθεν ενημερωμένων δημοσιογράφων και δημοσιογραφούντων. Διάφοροι τύποι που διαχειρίζονται κάποια μπλογκ κατάπιαν τη γλώσσα τους και ψάχνονται για να γράψουν άλλα σενάρια που θα κατατροπώνουν τον Παπανδρέου. Όπως κι εκείνοι οι δημοσιογραφικοί "αναλυτές" που δημοσιεύουν τη γνώμη τους σε "έγκριτες" εφημερίδες... Διυλίζουν τον κώνωπα νυχθημερόν και αναζητούν τα ευάλωτα σημεία τουΠαπανδρέου για να πετάξουν τη λάσπη τους.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 8