Αρχική σελίδα
Πρώτη σελίδα
"Κοινωνική Οικονομία & Αυτοδιαχείριση" του Βασίλη Τακτικού
Εξόρμηση των Ιδεών
front_page_takti

ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 


Μας ενδιαφέρει στην εποχή μας ο άνθρωπος να είναι μοχλός της Ιστορίας και θεμέλιο ζωής και όχι η τεχνολογική εξέλιξη, που άλλαξε τις ισορροπίες στις κοινωνίες. Ο άνθρωπος μπορεί να ήταν μοχλός της τεχνολογικής εξέλιξης, όμως ο ίδιος αφοπλίστηκε και γι’ αυτό έχει γίνει έντονα αισθητό το πένθιμο χάσμα ανάμεσα στην τεχνική πρόοδο και στον άνθρωπο που περνάει στο περιθώριο.

Περισσότερα...
 
ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Κοινωνία Πολιτών

-(Α’ ΜΕΡΟΣ)

Βασίλης Τακτικός

Διανύοντας τον πέμπτο χρόνο της Ελληνικής κρίσης χρέους, χωρίς σημάδια ανάκαμψης της παρατεταμένης ύφεσης, τίποτε από όσα σχεδιάζονται από το ελληνικό πολιτικό σύστημα και την τρόικα, δεν φαίνεται να οδηγεί στο ορατό μέλλον στην επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας.

Οι διαχειριστές της Ελληνικής κρίσης μιλούν για νέο δάνειο, για νέο κούρεμα και επιμήκυνση στην εξυπηρέτηση χρέους σαν αυτό να αποτελεί λύση. Αλλά, ακόμη και αν εξασφαλιστεί το νέο δάνειο των 11 δις και επιτευχθεί το αναμενόμενο πρωτογενές πλεόνασμα, μέσα στο 2014 για το οποίο γίνεται πολύς λόγος, το μόνον που μπορεί να εξασφαλιστεί, είναι η μεταφορά των βαρών του χρέους από το κράτος προς τους πολίτες και στην επόμενη γενιά, όχι μόνο στους εισοδηματίες έχοντες και κατέχοντες αλλά, σ’αυτούς που εργάζονται και επιχειρούν στην πραγματική οικονομία.

Περισσότερα...
 
Ανοιγει το πρωτο Συνεταιριστικο Φροντιστηριο
Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Αναδημοσίευση από heliosPlus

Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, περί τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, ξεκινά ο «αγώνας» για την αναζήτηση του φροντιστηρίου εκείνου που θα προσφέρει στους μαθητές την καλύτερη δυνατή «βοήθεια» και υποστήριξη για τα μαθήματα του Λυκείου, αλλά ταυτόχρονα και την οικονομικότερη λύση για τους ίδιους τους γονείς, οι οποίοι εν μέσω κρίσης προσπαθούν να περιορίσουν τα μηνιαία έξοδά τους.

Περισσότερα...
 
Αμερικανόφιλοι και γερμανόφιλοι, τα έκαναν θάλασσα.
Πολιτικός Διάλογος

Του Σ. Κούλογλου

Την ρημαγμένη, στα γόνατα Ελλάδα του 19ου αιώνα, αρχίζει να θυμίζει η σημερινή κυβέρνηση. Τότε ήταν το ρωσόφιλο, το γαλλόφιλο και το αγγλόφιλο κόμμα. Τώρα είναι ο Σαμαράς που είδε την σωτηρία στις ΗΠΑ, την ίδια ώρα που ο Στουρνάρας παίρνει αποστάσεις από το Μαξίμου, ακολουθώντας κατά γράμμα τους Γερμανούς. Προηγουμένως, και τα δύο “κόμματα” τα έχουν κάνει θάλασσα, προσθέτοντας εχθρούς και αφαιρώντας φίλους, όπως έδειξε και το χθεσινό δημοσίευμα του Spiegel.

Περισσότερα...
 
Αδειάζει Καραμανλή και επιβραβεύει Παπανδρέου ο Σταϊκούρας για το δημόσιο χρέος
Πολιτικός Διάλογος

Αναδημοσίευση από Παραπολιτική

 

Παραθέτω ένα απόσπασμα από σημερινή παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα για το δημόσιο χρέος στη Βουλή:

(...)Το δημόσιο χρέος, στο κλείσιμο του 2009, μετά τις επαναταξινομήσεις λογαριασμών και την αναθεώρηση του ΑΕΠ που αφορούσαν την περίοδο 2006 – 2009 και που έγιναν κατά τη διάρκεια του 2010 και 2011, ανήλθε στο ύψος των 299,7 δισ. ευρώ (ή 129,7% του ΑΕΠ). Στο κλείσιμο του 2010 ανήλθε στα 329,5 δισ. ευρώ (ή 148,3% του ΑΕΠ). Στο κλείσιμο του...

Περισσότερα...
 
Δεν λένε ΕΙΔΗΣΕΙΣ... Τις ερμηνεύουν!!!
Πολιτικός Διάλογος

Δεν μας φτάνουν τα φυσικά φαινόμενα που δεν παίρνουν διαταγές από τους ανθρώπους, αλλά κάνουν του κεφαλιού τους... Εχουμε τους ηλίθιους δημοσιογράφους των ραδιοτηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης (ή εξαπάτησης, όπως μου έγραψε ένας φίλος), οι οποίοι μοιάζουν με μικροπωλητές που φωνάζουν για το εμπόρευμά τους και αξιοποιούν το ελληνικό λεξιλόγιο που μπορεί να κερδίσει τους υποψήφιους πελάτες!

Η αναγγελία των "ειδήσεων" γίνεται με λέξεις που τρομάζουν και είχα την ευκαιρία αυτή ειδικά την περίοδο να μιλήσω (και στην επαρχία) με πολίτες φοβισμένους που έχουν τη λέξη "πτώχευση" ή "χρεοκοπία" σαν ψωμοτύρι.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 8